Α και Β εξεταστικές!

Να κάνουμε και μια σύγκριση, για να περνάει η ώρα δηλαδή!

Υπαρχουν εξεταστικές και εξεταστικές! Οι εξεταστικές με «απίδια» – να τις λέμε Α- και οι εξεταστικές του «βώλου» -θα τις λέμε Β.

«Α» εξεταστικές είναι αυτές που είναι φόρα παρτίδα. Που αφήσαν κατά μέρος κάτι βλακείες περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, απορρήτου διαβουλεύσεων, και αποκλειστικών συνεντεύξεων των μελών και προκρίνουν το υπέρτατο δικαίωμα του πολίτη να γνωρίζει τι έχει παιχτεί πίσω από την πλάτη του και καλούν όποιον θεωρούν ότι είναι χρήσιμος για την έρευνα. Σ’ αυτές τις εξεταστικές όλα είναι στη διάθεση του πολίτη.

Ξέρω, ξέρω θα μου πείτε ότι σας δουλεύω, όμως εγώ ξέρω ότι η χώρα του καπιταλισμού μας έχει βάλει τα γυαλιά. Δείτε για παράδειγμα την εξεταστική επιτροπή διερεύνησης της οικονομικής κρίσης στις ΗΠΑ.

Σημειωτέον ότι της επιτροπής προεδρεύει ο δικός μας Φίλ Αγγελίδης, ανεπιτυχώς ανθυποψήφιος του Σβαρτζενέγκερ για τη θέση του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, αλλά επιτυχής υπουργός οικονομικών στην προηγούμενη διοίκηση (ως το 2007). Στην ιστοσελίδα της επιτροπής λοιπόν (http://www.fcic.gov/hearings/06-02-2010.php) θα βρείτε τα πάντα: τα έγγραφα καταθέσεων, τα υπομνήματα, τα ονόματα των μαρτύρων και τα βίντεο!!! των καταθέσεων των μαρτύρων που δεν επιθυμούν να υποβάλλουν έγγραφα. Χωρίς πλάκα αν θέλετε να απολαύεσετε τον κερδοσκόπο Μπάφετ να τα χώνει στη Moody’s – της οποίας σημειωτέον αποδεικνύεται βασικός μέτοχος – κάντε μια στάση εκεί. Γι’ αυτές τις επιτροπές δεν έχεις ανάγκη να στήσεις καραούλι το πρωί μπας και βγει ο νέος εθνικός ήρως Καμένος, ή ο καταδιωγμένος από ηχώ στο κινητό του Αϊβαλιώτης, για να σου «πουλήσουν» τα νεώτερα από την εξεταστική αντί πινακίου δημοσιότητας. Ούτε έχεις ανάγκη από τα κανάλια για να σου πουν τι είπανε οι μάρτυρες, εκεί οι δημοσιογράφοι κάνουν τη δουλειά τους να σχολιάζουν έγκυρα τα γεγονότα.
«Β» εξεταστικές είναι άστα να πάνε. Σαν τις ελληνικές δηλαδή. Πας στην ιστοσελίδα της Βουλής και γονατίζεις από ενημέρωση – το μόνο που βρίσκεις είναι : «1. Ώρα 13.00΄ – Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» (223) Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ “SIEMENS” ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ (σ.σ. και που να τη διερευνούσε στο ήμισύ της)» θα συνεδριάσει, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Εξέταση μαρτύρων». Ούτε ονόματα μαρτύρων, ούτε πρακτικά, ούτε έγγραφα. Αντε τώρα να καταλάβεις τι παίζεται. Οποία διαφάνεια και σεβασμός για τον έλληνα πολίτη. Ερμαιο των προσβάσεων του Τύπου, ο οποίος ελέγχει και αποφασίζει τι αποκαλύψεις δικαιούται ο λαός, αφού προηγουμένως έχει δικτυωθεί με τους βουλευτές που συναλλάσσονται την ειδική γνώση που αποκτούν από τη συμμετοχή τους στην επιτροπή.

Όταν αποκτήσουμε πολιτική παιδεία θα κάνουμε και σωστές εξεταστικές επιτροπές, ίσως τότε θα πάψουμε να ανοίγουμε διάπλατα τα μάτια μας όταν ακούμε για σκάνδαλα οικονομικά για υπέρογκες προεκλογικές δαπάνες πολιτικών και αυτά τα τρομερά που όλοι ξέρουμε από την εποχή Κοσκωτά, συζητάμε μεταξύ μας με διάθεση αποκαλύψεων και ποτέ δεν ομολογούμε.

Καλά ξημερώματα.

https://www.taxydromos.gr/m/m_article.php?id=23864

Σχετικές δημοσιεύσεις